liya's FotoPage

By: liya haris

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 1-Jul-2008 03:22 Email | Share | | Bookmark
tkde mood

Salam..
Ari ni aku rasa tk sedap badan. Cam nk demam pun ada.. Tp rasanya ni semua sbb penat smlm tk hilang lgi..
Minggu lepas, pengasuh hannan cakap nk cuti 30.06.2008..smlm la. Aku & hubby pun plan nk hantar hannan tumpang taska MARA utk sehari. Suddenly, hujung minggu hubby dpt call dia kena out station, isnin & selasa. Aku & hubby pening kepala sbb mcmana nk hantar aku & hannan ke kl & papa pulak kena ada kt kuala selangor pukul 7 am.
Finally, papa dgn penuh tanggungjawab cari cab utk hantar aku & hannan sampai ofis. (Thanks B)..ye la, tkkan nk naik komuter ngan hannan, sian kt dia nanti.
Pas punch card aku pun hantar hannan ke taska..jauh jgk nk menapak walaupun nampak mcm dekat jer medan MARA ngan Maju Junction (Taska MARA kt bangunan Maju Junction).
Memula sampai, hannan sampai tk sempat2 nk salam aku & terus melulu masuk dalam bila nampak ramai kawan. (hannan ni jenis suka budak..cam mama dia..hehehe). Alhamdulillah, aku rasa lega sgt sbb mula2 risau jgk bila takut dia tk biasa. So pas hantar tu aku pun balik la ofis,buat kerja cam biasa..
Tup..tup kul sebelas lebih kakak kt taska tu call bgtau hannan menangis & tak mau makan & minum. Aku pun apa lg, buka langkah seribu nk cepat2 sampai kt taska. Sampai jer situ dari luar aku dh dengar suara anak aku meraung2 menangis..Ya Allah, pilunya hati. Bila masuk jer sian sgt tgk dia, air mata & hingus dh meleleh2.. Bila aku ambik dia terus senyap..tp still tersedu2..Rasacam tersayat jer hati tgk anak nangis sampai macam tu.
Aku pun pujuk dia bagi susu, dia tk nk..dh merajuk la tu.. Lama2 alhamdulillah dia dh ok & nk makan, Aku pun suap la sampai habis 1 mangkuk. Pastu baru la dia mula nk bermain semula ngan baby & budak2 lain. Kakak2 kt taska tu pun pelik sbb dia ok lak bila mak dia ada...eh, biasa laa..namapun emak kan.
Bila dh lama, tgk dia pun dh ok aku pun ingat nk balik ofis la. Tp bila aku bangun jer dia terus cepat2 datang kt aku nk ikut..bila kakak tu ambik dia mula meraung2 n meronta2.. Aku yg mudah tersentuh ni memang tk sampai hati tgk anak sendiri macam tu. So aku pun ambik keputusan ambik dia & bawak balik. Singgah ofis jap then bawak barang yg perlu jer..balik. Sblm tu aku singgah sogo jap, makan mc D jer, hannan pun makan fries bukan main berselera. Sian sgt aku tgk dia dgn mata dia yg layu nk tdo tu.
Habis jer makan aku pun angkut dia balik..menapak ke stesyen komuter bank negara tu. Memang penat sgt2..sampai menggigil satu bdn. Dah la kita tgh berbadan 2 nk kena dukung dia pulak naik tangga ke stesen.. Tuhan jer yg tahu betapa aku kena gagahkan juga diri aku.
Bila sampai stesyen Batu 3, ambik cab sampai ke umah, sian hannan dh tertidur keletihan. Malang lagi sbb bila sampai kwsn umah, hujan lebat. Aku dh risau mcmana nk kuar dengan hannan yg tgh tdo. Aku pun tanya la driver tu ada payung ker tak..tau dia jawab apa??.."saya demam, tk boleh keluar"..S**t!!..Sakitnya hati aku masa tu kalau demam tk yah la bawak teksi..duduk jer umah)..Aku memang hangin sgt..dia tk kesian ke kt anak aku?????? So dlm keadaan yg marah bercampur sedih aku pun bwk jer hannan yang tengah tido tu meredah hujan.. Sampai umah terus letak hannan & tukarkan pakaian dia. Memang dia betu2 letih kot sampai aku tukar pakaian dia pun dia tk terjaga. Sambil aku tukar baju dia aku menangis sebab kesian & sedih bila ingat balik apa yg dia lalui sepanjang hari..Sian anak mama..Maafkan mama syg.
Lepas tukarkan bj hannan, aku pun tdur sb memang letih yg teramat..& sampai pagi ni perut aku sakit. Mudah2an baby dlm perut aku ni tkde apa2...amiinn..
P/s: Buat papa, jgn la selalu out station, sian syg & hannan ni..



Friday, 11-Apr-2008 03:37 Email | Share | | Bookmark
Anakku setahun

 
 
my mama & adik
View all 6 photos...
Alhamdulillah..hannan dh masuk setahun. Begitu capat masa berlalu..and now he will be a brother.. Mama pregnant lg..Rasa bersyukur sangat2..memang mama nk sgt pregnant, mama dh ready nk pregnant since hannan 5 mnth lg..hehehe..(tk senonoh kan mak hannan ni.. )

Mama nk beranak..beranak..beranak..then stop..(hehehe..tk tau berapa org ank ni nanti)
Mama tk sangka blh lekat dlm masa terdekat ni ..n mama terkezut sbb masa gi kursus BTN ari tu mama blh tahan lasak jugak..mama blh lari 2 kilometer dalam masa 15 minit..fuhhhh..mama sendiri tk sangka dgn kebolehan mama masa tu..

Mama harap kali ni biar la girl pulak..tp kalau lelaki lg pun mama tk kisah. Rezeki Allah tk blh pertikai..betoi tk??? Mama redha..janji sempurna & sihat cam abg hannan...

Indahnya perasaan mama masa ni..Terima Kasih Allah..

Gmbr2 ni ambik masa celebrate birthday party hannan..terpaksa buat awal sbb 27hb mama dh kena gi kursus..party ni buat on 25hb dkt Mc Donald (kk)..semua sponsored by PAPA (uppss..kecuali kek)..hehe..thanks papa
so..hepi viewing..


Monday, 10-Mar-2008 09:10 Email | Share | | Bookmark
Setelah sekian lama menyepi

 
 
 
View all 7 photos...
Ya ampun..lamanya tk bukak fotopages ni..rasanya since ada friendster mama tk pernah lg bukak fp ni
utk kwn2 ku yg setia menjenguk fp yg lama tk hupdate ni terima kasih byk2 la =)
Hannan..insyaallah 27hb ni genap setahun. Alhamdulillah, syukur di atas anugerah yg tk terhingga ini. Rasa cam baru lagi aku jd ibu..rupanya dh nk masuk setahun.. Gembiranya dgn rezeki Tuhan yg satu ini. Terima kasih Allah..
Hannan skng tgh belajar berjalan, gigi pun baru nk tumbuh 4 batang..hehe..dh besar anak teruna mama ni. Dia dh banyak faham apa yg kita cakap..dia tahu, kalau kita cakap 'bird' dia akan pandang tingkap..bila kita sebut tata, dia akan lambaikan tangan..pastu bila cakap syg mama dia akan kiss pipi...Indahnya bila dh jadi ibu..
Alhamdulillah...


Friday, 28-Dec-2007 05:12 Email | Share | | Bookmark

hannan yg suka 'mengemas' novel mama
dia dh pandai posing
 
View all 6 photos...


Wednesday, 14-Nov-2007 03:14 Email | Share | | Bookmark
Hannan dh boleh duduk

ummm..apa yg hannan blh kemaskan ni???
tit..tut..
dia tgh cari brg yg blh jd mangsa
View all 10 photos...
Hannan..almost 8 months..
alhamdulillah..skng ni hannan dh boleh duduk.
walaupun hannan batuk & selsema tapi dia still aktif macam biasa..


[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net